Війна в Україні
Кримінал
Передавала спецслужбам рф координати ЗСУ, отримані від свого чоловіка-військового: На Дніпропетровщині СБУ викрила зрадницю

Передавала спецслужбам рф координати ЗСУ, отримані від свого чоловіка-військового: На Дніпропетровщині СБУ викрила зрадницю

Правоохоронці викрили 31-річну мешканку смт Преображенка (Томаковський район), яка, підтримуючи повномасштабну війну РФ проти України, надавала російським спецслужбам дані про розташування військових об’єктів і техніки Збройних сил України вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької областей.

Про це повідомляє СБУ та Офіс Генерального прокурора України.

Слідством встановлено, що зрадниця розпочала роботу на ворога у травні цього року. Вона пішла на такий крок попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ і вони мають спільного сина. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини. 

Зловмисниця використовувала свого чоловіка «в темну»: випитувала дані про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях.

За наявною інформацією, отримані точки дислокації українських підрозділів вона передавала через месенджери до військової розвідки РФ, де їх використовували для нанесення артилерійських, мінометних та авіаударів.

Її контактною особою був військовослужбовець РФ, який пообіцяв їй російське громадянство та високий рівень життя, якби загарбникам вдалося захопити регіон. 

Також, як повідомляє Офіс Генпрокурора України, жінка повідомляла ворога про наслідки ракетних та авіаційних ударів. Окрім того, вона фіксувала та здавала місця дислокації і шляхи пересування підрозділів та військової техніки Збройних Сил України на території Дніпропетровської області.

Правоохоронці затримали жінку після чергової передачі інформації. Під час санкціонованих обшуків вилучена комп’ютерна техніка та мобільні термінали, які використовувалися в протиправній діяльності. 

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері громадянці повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави.

СБУ перевіряє інформацію стосовно інших осіб, в тому числі представників російських спецслужб, причетних до підривної діяльності проти України.

Заходи з викриття зловмисників проводили контррозвідники СБУ за процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

 

 

Читайте також: На блокпосту в Дніпропетровській області нацгвардійці затримали авто з 4 чоловіками, які причетні до діяльності проти України;

2022-09-02 13:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин