Війна в Україні
Мешканці Марганця просять обласну владу допомогти місту увійти до переліку громад, де ведуться активні бойові дії

Мешканці Марганця просять обласну владу допомогти місту увійти до переліку громад, де ведуться активні бойові дії

Мешканці Марганця підписують відкритий лист до голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, бо хочуть, щоб місто Марганець увійшло до переліку громад, де ведуться активні бойові дії. Натомість, як вони пишуть, «керівництво міста не хоче займатись цим питанням».

«За попередні тижні місто зазнало багато руйнувань і люди намагаються підтримувати можливість продовжувати жити та користуватись тим, що лишається неушкодженим.

Є люди, житло яких зруйновано і вони не можуть в ньому знаходитись. Ці люди намагаються самотужки зібрати в своєму ж місті будь-які кошти на проживання.

Але цей процесс не повинен бути таким.

Керівництво міста жодного разу не виступило з ініціативою щодо евакуювання незахищенних верств населення, немає взаємодії на рівнях «влада-громада-громадянин».

Реагування на події відбуваються постфактум.

Допомога постраждалим надається, але люди більше потребують захисту життя, а не затуляння вікон, а для цього необхідно організувати евакуацію, поки залишається загроза обстрілів.

У Марганці багато людей похилого віку, є багатодітні родини, які на ніч просто ховаються у підвалах, бо у місті немає укритів. Ці люди не мають достатньо власних коштів, щоб виїхати з міста і не розуміють куди їхати, тому лишаються там, де зараз дуже гаряче.

Звертаємось до Вас, шановний Валентине Михайловичу, з проханням:

1. Сприяти наданню Марганецькій громаді статусу зони активних бойових дій.

2. Допомогти організувати евакуаційний транспорт для малозабезпечених людей.

3. Надати їм місця тимчасового перебування з забезпеченням всього необхідного (цей досвід вже є напрацьованим волонтерами).

4. Приділити увагу підтримці роботи комунальної та соціальної інфраструктури міста для жителів, що залишаються в Марганці і робити це в найкоротші терміни.

5. Створити гарячу лінію, куди люди могли б звернутися з такими запитами, безпосередньо в обласній адміністрації.

6. Виділити кошти в достатньому обсязі на допомогу і виплати людям, які лишились без житла.

7. Надати допомогу у забезпеченні ліками і засобами первинної допомоги лікарню міста (до речі, вона теж постраждала)», - йдеться у Відкритому листі.

Мешканці міста наводять таку статистику обстрілів Марганця:

«за місяць відповідно до офіційних джерел на території Марганецької громади (за межами міста) було 5 обстрілів без суттєвих ушкоджень.

Саме місто Марганець обстрілювали 6 разів (вночі на 27.07, 1.08, 7.08, 10.08, 12.08, 14.08): 12 загиблих, 16 постраждалих (з різними ступенями поранненя). Ушкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, міська лікарня, дитячий садочок, школа №11, школа мистецтв, Палац культури гірників, адмінбудівлі АТ МГЗК, горводоканалу, міської ради, ЦНАП, магазин, кафе, неодноразово газопровід та електромережі».

Читайте також: 240 тис. грн. за видачу акта про усунення порушень протипожежної безпеки: В Дніпрі поліція затримала державного експерта за хабар;

Візит Ірини Верещук до Запоріжжя та Кривого Рогу: В Запоріжжі відкрили хаб для переселенців «Я – Херсон»;

Зібрали 60 тис. грн. на допомогу ЗСУ: Футболісти Служби автомобільних доріг обіграли журналістів у благодійному турнірі;

Рятувальники ліквідували займання легкового автомобіля у Кам’янському районі.

2022-08-15 18:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин